خوردن هشت پا در میان ما ایرانیان غذایی معمول نیست و به نظر می رسد طرفداران زیادی ندارد. اما هست پا یکی از خوشمزه ترین غذاهای دریایی دنیاست و به روش های مختلفی هم تهیه می شود. از این رو باید حتما آن را امتحان کنید و طعم جدیدی را تجربه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه هشت پا سرخ شده با سس مایونز مخصوص همراه با تصویر را ببینید و در خانه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه هشت پا سرخ شده
اختاپوس یا هشت پا از قبل پخته و تمیز شده | 1 عدد |
سرکه | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 1 1/2 فنجان |
برگ بو | 2 عدد |
جعفری | 1/2 دسته |
سیر | 1 حبه |
رب سیر سیاه یا معمولی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
دانه فلفل allspice berries | 2 عدد |
آب | 100 گرم |
آرد همه منظوره | 200 گرم |
نشاسته ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای سس
سس مایونز | 1/2 فنججان |
پودر کاری | 1قاشق چایخوری |
پوست لیمو رنده شده | 1 عدد |
آب لیمو | 1 عدد |

مواد لازم برای تهیه هشت پا سرخ شده با سس مایونز
- آماده کردن مواد اولیه برای پخت هشت پا
ابتدا سرکه، دانه فلفل، آب، برگ بو، سیر و جعفری را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید.
- جدا و خرد کردن بازو و پاها هشت پا
پاها و بازوهای هشت پا را جدا کنید مطمئن باشید که قبل از جدا کردن، بازو و پاها خوب تمیز شده باشند. در صورت تمایل می توانید فقط بازو و پاها را انتخاب و به قطعات کوچکتر خرد کنید.
- پختن هشت پا
قابلمه حاوی مواد را که از قبل آماده کرده اید را روی حرارت قرار دهید و در آن را به مدت 40 تا 50 دقیقه بگذارید تا بپزد. در صورت تمایل این کار را با قابلمه زودپز با حرارت بالا به مدت 15 دقیه انجام دهید تا بپزد.
- سرد شدن هشت پا بعد از پخت
بعد این که هشت پا پخت حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
- مخلوط کردن آرد با نمک، نشاسته ذرت و فلفل سیاه
آرد را داخل یک کاسه متوسط بریزید و به آن نمک، نشاسته ذرت و فلفل سیاه را اضافه کنید و با هم خوب مخلوط نماید.
- گرم کردن روغن
روغن را داخل یک تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود.
- آغشته کردن تکه های هشت پا به مخلوط آرد
تکه های هشت پا را از قابلمه بیرون بیاورید بعد داخل کاسه حاوی آرد کرده، خوب زیر و رو کنید تا همه جای آن به مخلوط آرد آغشته شود.
- سرخ کردن
پس از این که همه تکه های هشت پا با آرد پوشانده شدند و داخل روغن داغ قرار دهید بعد به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید.
- گرفتن روغن اضافی هشت پا
بعد از سرخ شدن هر تکه آن ها را از روغن بیرون بیاورید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته و خوب خشک ترد شوند.
- آماده کردن سس
پوست لیمو رنده شده را به همراه آب لیمو، پودر کاری و سس مایونز داخل یک کاسه متوسط بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
- سرو کردن
در آخر هشت پا را با جعفری خرد شده و سس سرو و میل کنید نوش جان.




