آیا ماهی بادکنکی سمی است؟ زیستشناسان فکر میکنند ماهیهای بادکنکی، که به نام ماهی بادکن نیز شناخته میشوند، قابلیت «بادپذیری» خود را توسعه دادند زیرا سبک شنای آهسته و تا حدی ناشیانه آنها را در برابر شکارچیان آسیبپذیر میکند. به جای فرار، ماهی های پف کرده از معده بسیار الاستیک خود و توانایی خوردن سریع مقادیر زیادی آب (و حتی هوا در صورت لزوم) استفاده می کنند تا اندازه طبیعی خود را چندین برابر کرده و به اندازه یک توپ تقریبا غیرقابل خوردن تبدیل شوند.

آیا ماهی بادکنکی سمی است؟
شکارچی ای که موفق می شود ماهی بادکنکی را قبل از باد کردن گیر بیاندازد، برای مدت طولانی احساس خوش شانسی نخواهد کرد. تقریباً تمام ماهی های پف کرده حاوی تترودوتوکسین هستند، ماده ای که آنها را بد مزه و اغلب برای ماهی شکارچی کشنده می کند. برای انسان، تترودوتوکسین کشنده است، تا 1200 برابر سمی تر از سیانید. در یک ماهی پف کرده سم کافی برای کشتن 30 انسان بالغ وجود دارد و هیچ پادزهر شناخته شده ای وجود ندارد.

آیا ماهی بادکنکی را می خورند؟
به طور شگفت انگیزی، گوشت برخی از ماهی های پف کرده یک غذای لذیذ محسوب می شود. این غذا که در ژاپن فوگو نامیده می شود بسیار گران است و فقط توسط سرآشپزهای آموزش دیده و دارای مجوز تهیه می شود که می دانند یک برش بد به معنای مرگ تقریباً قطعی برای مشتری است. در واقع سالانه چنین مرگ و میرهای زیادی رخ می دهد.

جمعیت ماهی بادکنکی
بیش از 120 گونه ماهی بادکنکی در سراسر جهان وجود دارد. بیشتر آنها در آب های اقیانوس های گرمسیری و نیمه گرمسیری یافت می شوند، اما برخی از گونه ها در آب های شور و حتی شیرین زندگی می کنند. آنها بدن بلند و مخروطی با سرهای پیازی دارند. برخی از نشانه ها و رنگ های وحشی برای نشان دادن سمیت خود استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر رنگ های تیره تر یا مرموزتری دارند تا با محیط خود ترکیب شوند.
اندازه آنها به طول 1 اینچ تا پفک غول پیکر آب شیرین که می تواند تا بیش از 2 فوت رشد کند متغیر است. آنها ماهی های بدون فلس هستند و معمولاً پوستی خشن تا خاردار دارند. همه آنها دارای چهار دندان هستند که به شکل منقاری با هم ترکیب شده اند.
ماهی بادکنکی ژاپنی کوچک (10 حقیقت جالب درباره ماهی بادکنکی)
رژیم غذایی ماهی بادکنکی ها
رژیم غذایی ماهی بادکنکی بیشتر شامل بی مهرگان و جلبک ها می شود. نمونههای بزرگ حتی صدفها را با منقار سخت خود میشکنند و میخورند. اعتقاد بر این است که ماهی پفکی های سمی سم کشنده خود را از باکتری های موجود در حیواناتی که می خورند سنتز می کنند.
تهدیدات برای بقای ماهی بادکنکی
برخی از گونه های ماهی بادکنکی به دلیل آلودگی، از دست دادن زیستگاه و صید بیش از حد، آسیب پذیر در نظر گرفته می شوند، اما اکثر جمعیت آنها پایدار در نظر گرفته می شوند.